B, C, c+E, D jogosítvány

E-learning (online) elméleti képzési lehetőség minden kategóriára!


E-learning (online) elméleti képzési lehetőség minden kategóriára, azonnali kezdéssel, otthoni tanulással, rövid idő alatt!

Akciós képzési díjak

Hívj most a 06 70 371 3732 vagy 06-1 338-0068 telefonszámon, vagy kattints a honlap tetején a jelentkezés fülre!

Jogosítvány kategóriák

A B kategóriás (személygépkocsi) jogsi megszerzése után jöhet a teherautó jogsi (C kategória), azt követheti a c+E kategória (nehézpótkocsi) és a D kategória (autóbusz). Ezen kategóriák elvégzéséhez orvosi 2-es kategória szükséges, kivéve a B kategóriát, ahol elég az orvosi 1-es kategória.

Hivatásos jogsi – GKI kártya

Ahhoz, hogy „hivatásos jogsid” legyen – a mostani megfogalmazással használva – díj ellenében fuvarozhass, ha árufuvarozást szeretnél végezni GKI árufuvarozó – fuvaros – (régi szóhasználatban: belföldi árufuvarozó, nemzetközi árufuvarozó), ha személyszállítást szeretnél végezni GKI autóbuszvezető – buszos – (régebben: belföldi autóbuszvezető, nemzetközi autóbuszvezető) tanfolyamot kell végezni és sikeresen vizsgázni. A sikeresen vizsgázók GKI fuvaros vagy buszos kártyát kapnak. Ha egyszerre vizsgázol mindkettőből, akkor egy kártyán fog szerepelni a fuvaros és a buszos is. A vizsga öt évig érvényes, utána továbbképzésen kell részt venni és vizsgázni. Régen e képzést ismeretfelújító vizsgának hívták.

Amennyiben maximum 9 főt szeretnél díj ellenében fuvarozni, akkor taxis vizsgát vagy személygépkocsis személyszállító vizsgát kell tenned.

PÁV vizsgálat

A „hivatásos jogsi” harmadik feltétele (a kategóriás és GKI vagy Taxis igazolvány megléte mellett) a PÁV vizsgálat. Ha árufuvarozást szeretnél végezni PÁV III-as, ha személyszállítást, akkor PÁV II-es vizsgálaton kell megfelelni a Pályaalkalmasság Vizsgáló Intézetnél.