Bemutatkozás

Tisztelt Érdeklődő!

Irodánkban 2020.03.17-től ügyeleti rendszerben működik az ügyfélfogadás. Ügyfélfogadási időpont minden kedden 10:00-17:00 óra között!!!

További napokon telefonon és e-mailen változatlanul elérhetőek vagyunk!

A koronavírus terjedésének megelőzése, az emberi egészség védelme érdekében, a járványügyi veszélyhelyzeti rendelkezésekkel összhangban az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. 2020. március 19-től visszavonásig felfüggeszti a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit.

Az intézkedés a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi területet egyaránt érinti, és kiterjed a pályaalkalmassági vizsgálatok elvégzésére is. A befizetett vizsgadíját senki sem veszíti el, minden érintett a vészhelyzet elhárítását követően díjmentesen vehet majd részt a most lemondott vizsgákon, vizsgálatokon és utánképzéseken.

A felhalmozódó ügyhátralék gyors ledolgozása érdekében a KAV a tervek szerint hivatali időn túli és hétvégi időpontokat is biztosít majd ügyfelei számára.

A Vizsgaközpont ügyfélszolgálati irodáiban a személyes ügyintézés átmenetileg szünetel, az egyéb ügyfélszolgálati csatornák (telefon, e-mail, posta) elérhetőek maradnak, és folyamatosan frissülő tájékoztatás olvasható a szervezet honlapján (http://kavk.hu/) is.

(ITM Kommunikáció)

 

Megértésüket köszönjük!

 

 

Légy mindig naprakész! Keress minket facebook-on is!

https://www.facebook.com/teherjogsi/

Kedves Látogató!

A Szak-Instrukt oktatásszervező, oktató, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft-t 1993. januárjában alapítottuk. Egyik fő tevékenységünk a felnőttképzés.

Engedélyezett „Iskolarendszeren kívüli felnőttképzési” tevékenységünket 2014.08.01-től E-000511/2014  Nyilvántartásba vételi számon végezzük.

Engedélyezett képzések: Engedélyezett felnõttképzési tevékenységek Szak-Instrukt Kft. 2019.06.01.

Minőségcél: Minőségpolitika Szak-Instrukt Kft. 2014.08.01.

2018. évi eredmények: ÖSSZEGZŐ STATISZTIKA 2018. Szak-Instrukt Kft. 2018.

Képzési kínálatunkban az OKJ-ban szereplő szakmák, ill. hatósági jellegű szakképzések egyaránt szerepelnek. Az FVSZ alapító tagjai és 1997. december 10. óta minősített képzője vagyunk. A Nemzeti Közlekedési Hatóság kijelölt vizsgahelye vagyunk 1998. óta. 2002-ben az elsők között lettünk akkreditált képző.

Munkaügyi Központ tanfolyamai

1993. óta folyamatos együttműködési megállapodásunk van a Fővárosi, illetve Pest Megyei Munkaügyi Központtal az alábbi tanfolyamokra: targoncavezető; földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelő; kisteljesítményű kazán fűtője; kereskedő, boltvezető; élelmiszer- és vegyi áru eladó; biztonsági őr; takarító; Kategóriás képzés (C, D, c+E kategória), GKI árufuvarozó, GKI autóbuszvezető, Ez idő alatt több száz munkanélküli hallgatót képeztünk ki sikeresen.

Kihelyezett céges tanfolyamok

Külső felkérésre kihelyezett tanfolyamokat is szervezünk: a Bricostore Hungária Kft több telephelyén 1998. óta folyamatosan targoncavezetőt (pl. Győrben, Budakalászon, Törökbálinton, Csömörön összességében több száz dolgozójukat képeztük ki), nehézgépkezelőt pedig a Penta Kft-nél (200 dolgozót képeztünk) és Pomázon az ICO Kft-nél. A taxisoknál 1994-ben életbe lépett rendelet értelmében a 6×6 Taxi kb. 600 taxisofőrjének szerveztünk taxi gépkocsivezető és taxi vállalkozó tanfolyamot.

Gépjárművezető, gépkezelő és egyéb szaktanfolyamok

Havonta kerülnek indításra GKI árufuvarozó, GKI autóbuszvezető, Árufuvarozó és Autóbuszos vállalkozó, Taxi gépkocsivezető, Taxis vállalkozó és Gépkezelő szaktanfolyamaink, valamint B, C, c+E és D kategóriás képzéseink.

A közlekedési képzésekről:

Jogosítvány kategóriák

A B kategóriás (személygépkocsi) jogsi megszerzése után jöhet a teherautó jogsi (C kategória), azt követheti a c+E kategória (nehézpótkocsi) és a D kategória (autóbusz). Ezen kategóriák elvégzéséhez – a B-s jogsi kivételével – orvosi 2-es alkalmassági kell.

 „Hivatásos jogsi” – GKI kártya

Ahhoz, hogy „hivatásos jogsid” legyen – a mostani megfogalmazást használva – díj ellenében fuvarozhass, ha árufuvarozást szeretnél végezni GKI árufuvarozó – fuvaros – (régi szóhasználatban: belföldi árufuvarozó, nemzetközi árufuvarozó), ha személyszállítást szeretnél végezni, GKI autóbuszvezető – buszos – (régebben: belföldi autóbuszvezető, nemzetközi autóbuszvezető) tanfolyamot kell végezni és sikeresen vizsgázni.

A sikeresen vizsgázók GKI fuvaros vagy buszos kártyát kapnak. Ha egyszerre vizsgázol mindkettőből, akkor egy kártyán fog szerepelni a fuvaros és a buszos is. A vizsga öt évig érvényes, utána továbbképzésen kell részt venni és vizsgázni. Régen e képzést ismeretfelújító vizsgának hívták.

Amennyiben maximum 9 főt szeretnél díj ellenében fuvarozni, akkor taxis vizsgát vagy személygépkocsis személyszállító vizsgát kell tenned.

PÁV vizsgálat

A „hivatásos jogsi” harmadik feltétele (a kategóriás és GKI vagy Taxis igazolvány megléte mellett) a PÁV vizsgálat. Ha árufuvarozást szeretnél végezni PÁV III-as, ha személyszállítást, akkor PÁV II-es vizsgálaton kell megfelelni a Pályaalkalmasság Vizsgáló Intézetnél.

Vállalkozó vizsgák

Ha nemcsak fuvarozni szeretnél, hanem céged szakmai irányítója is kívánsz lenni, akkor attól függően, hogy melyik tevékenységet akarod folytatni: taxis vállalkozó, autóbuszos vállalkozó, árufuvarozó vállalkozó vizsgát is kell tenned.

A vizsgáidhoz kitartást, sok sikert kívánok!

A gépkezelő képzésről:

A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló rendelet értelmében 2010. július 22.-től MEGSZŰNT a Könnyűgépkezelő (OKJ 31 582 06 0010 31 01) és a Nehézgépkezelő (OKJ 31 582 06 0010 31 02) OKJ-s szakképesítés

 A fenti képesítések helyett az  OKJ Építő-és anyagmozgató gép kezelője 32 582 02 szakképesítésen belül az alábbi szalmairányoknak megfelelő szakképesítést/szakképesítéseket kell megszerezni, a kezelni kívánt gépcsoportoknak megfelelően.

Gépkezelői jogosítvány kizárólag OKJ szakképesítés igazolásával szerezhető.

  • Emelőgépkezelő (kivéve targonca) Nyilvántartásba vételi szám: E-000511/2014/A004
  • Földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelő  Nyilvántartásba vételi szám: E-000511/2014/A007
  • Targoncavezető Nyilvántartásba vételi szám: E-000511/2014/A008
  • Útépítő-, és karbantartógép kezelő Nyilvántartásba vételi szám: E-000511/2014/A009
  • Alapozás, közmű- és fenntartási-gép kezelő Nyilvántartásba vételi szám: E-000511/2014/A003
  • Energiaátalakító-berendezés kezelője Nyilvántartásba vételi szám: E-000511/2014/A005
  • Építésianyag-előkészítő gép kezelője Nyilvántartásba vételi szám: E-000511/2014/A006

 

Engedélyezett Képzési programjaink központi Irodánkban Félfogadási időben megtekinthetők.

1088 Budapest Szentkirályi u.11. fsz.3.

Ügyfélfogadási idő:

Hétfőtől –csütörtökig: 09.30-17.00

Pénteken: 09.30-14.00

 

A tanfolyamok helyszínei

Az elméleti oktatást Budapesten a VIII. kerületi Szentkirályi utca 11. szám alatti telephelyünkön bonyolítjuk, de igény és megfelelő létszám mellett tanfolyamainkat a megrendelő telephelyén is megtartjuk. A kategóriás képzések gyakorlati helye a XIX. kerületi Hofherr Albert u. 109. szám alatt található tanpálya.

Fitos Sándor
ügyvezető igazgató

 

Térkép

Irányok lekérdezése

Az elméleti és gyakorlati oktatás helyszínei Budapest térképén